AA Tekstgrootte

EU Public Private Partnership - Innovative Medicines Initiative

Bron: – vertaling van tekst op deze Engelstalige pagina

Het Innovative Medicines Initiative (IMI) is een partnerschap tussen de Europese Unie en de Europese farmaceutische industrie. IMI faciliteert open samenwerking bij onderzoek om de ontwikkeling van en de versnelde toegang van patiënten tot gepersonaliseerde geneesmiddelen voor de gezondheid en het welzijn van iedereen te bevorderen, vooral op gebieden waar nog een grote onvervulde medische behoefte bestaat.

Bij het Innovative Medicines Initiative (IMI) werken deelnemers aan het verbeteren van de gezondheid door de ontwikkeling van en de toegang van patiënten tot innovatieve geneesmiddelen te versnellen, met name in gebieden waar er een onvervulde medische of sociale behoefte is. Dit gebeurt door samenwerking tussen de belangrijkste spelers die betrokken zijn bij gezondheidszorgonderzoek te faciliteren, waaronder universiteiten, onderzoekscentra, de farmaceutische en andere industrieën, kleine en middelgrote ondernemingen, patiëntenorganisaties en regulatoire autoriteiten van geneesmiddelen.

IMI is 's werelds grootste publiek-private samenwerking (PPP) in de levenswetenschappen. De inspanningen op het gebied van onderzoek en innovatie openen nieuwe commerciële mogelijkheden op basis van nieuwe diensten en producten. Het onderzoek, de industrie en maatschappelijke sectoren die bij IMI zijn betrokken, zullen profiteren van de samenwerking en kennisuitwisseling die in deze projecten plaatsvindt.

In de 10 jaar die het initiatief op dit moment loopt zijn er diverse handige trainingen, begrippenlijsten (ADAPT-SMART, GetReal) en ook IT tools ontwikkeld die handig zijn bij het gebruik van registers en het verzamelen van patientengegevens. Deze zijn te vinden in de catalogus van project tools

Voor ontwikkelaars: kijk vooral bij EHR4CR, GetReal & PROTECT.
Voor patienten: kijk vooral bij EUPATI & WEB-RADR.

Graag ook uw aandacht voor RADAR-base, een open-sourceplatform dat als doel heeft wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen met draagbare apparaatgegevens. Hiermee kunnen studiedeelnemers hun gezondheidsgegevens op een veilige manier delen met clinici en onderzoekers. Het maakt studieontwerp en opstelling, actieve en passieve externe gegevensverzameling, veilige gegevensoverdracht via Wifi en / of Bluetooth en schaalbare oplossingen voor gegevensopslag, beheer en toegang mogelijk